Okresní přebor v házené 2022 opět v Netvořicích

Po dva dny žily Netvořice po tříleté covidové odmlce házenou. Konalo se zde tradičně okresní kolo v házené chlapců a děvčat. Ve středu dne 25. 5. si zahráli hoši. Padl rekord, neboť se zúčastnilo turnaje celkem 9 týmů! Hrálo se celkem 19 utkání a konečné umístění jednotlivých škol vypadalo následovně:

  1. ZŠ Týnec nad Sázavou
  2. ZŠ Netvořice
  3. ZŠ Jiráskova Benešov
  4. ZŠ Čerčany
  5. ZŠ Dukelská Benešov
  6. ZŠ Benešov Karlov
  7. Ostatní: ZŠ Krhanice, ZŠ Postupice, ZŠ Vlašim Vorlina

Naši chlapci v základní skupině odehráli čtyři zápasy, z toho ve třech zvítězili a jednou remízovali. Skončili tak první ve své skupině a ve finále se utkali se ZŠ Týnec nad Sázavou. Zde již chyběly síly, zápas prohráli, ale druhé místo je obrovský úspěch a chlapcům patří velké DÍKY. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Jakub Šembera.

Druhý den, tedy 26. 5., hrála děvčata. Sešlo se celkem 7 týmů. Opět se hrálo ve skupinách a poté následovala finálová utkání o konečné umístění v turnaji. Hrálo se celkem 12 utkaní a vše dopadlo následovně:

  1. ZŠ Netvořice
  2. ZŠ Týnec nad Sázavou
  3. ZŠ Benešov Dukelská
  4. ZŠ Postupice
  5. ZŠ Benešov Karlov
  6. ZŠ Benešov Jiráskova
  7. ZŠ Čerčany

Jednoduše řečeno – naše děvčata zvítězila naprosto ve všech zápasech včetně toho finálového, kde porazila ZŠ Týnec nad Sázavou, a to bez ztráty kytičky převálcovala všechny školy! Navíc nejlepší hráčkou byla vyhlášena Eva Šméralová a nejlepší brankářkou Viktorka Vantová. Máme neskutečnou radost a děvčatům a trenérce Anetě Fuchsové patří poděkování a obrovská gratulace!

Házená v Netvořicích má dlouholetou tradici a jsme pyšni na to, že naše škola tuto tradici na okrese Benešov stále drží a snaží se k tomuto sportu přilákat nejen naše žáky, ale také další školy na benešovském okrese. V letošním roce byl zájem o turnaj mimořádný.

Rádi bychom našim žákům, kteří v házené podávají výborné výsledky, udělali radost. Napadly nás nové pěkné sportovní úbory. Kdo by měl zájem tuto aktivitu finančně podpořit, budeme moc rádi. Věříme, že nějaký sponzor se určitě najde!

Ještě jednou díky všem, kdo mají na tomto úspěchu a organizaci okresního kola v házené zásluhy. Máme radost a jsme na naše žáky a žákyně pyšni!!!

Mgr. Ludmila Vodehnalová

Házená 2022