Osmáci skvěle reprezentovali a postoupili do semifinále.

V konkurenci 14 týmů z různých škol jsme si vedli naprosto skvěle – 2 týmy z Netvořic zaručeně postoupí do semifinálového klání, které proběhne někdy v únoru. K nim se na „divokou kartu“ pravděpodobně přidá ještě další náš tým. Co na to říci – prostě jen, že v osmé třídě jsou báječné děti, které naprosto skvěle reprezentují školu ve sportovních soutěžích.

Školní liga v laser game se hraje na tři postupová kola. V základní části porovnávají své síly 6členná družstva z různých škol. Těchto týmů je poměrně hodně, a proto základní část probíhá v několika hracích dnech. Z každého hracího dne postoupí nejlepší týmy do semifinále. Každý hrací den jsou navíc vyhlášeni 3 nejlepší hráči konkrétního dne.

Turnaj je součástí sportovních akcí v rámci Asociace školních sportovních klubů.

Hra vyžaduje velkou spolupráci celého týmu, výbornou strategii a dobrou fyzičku. Jeden zápas trvá 12 min a po jeho ukončení mohou hráči „ždímat“ propocené triko. A takové zápasy jsou 4 (3 soutěžní + 1 nesoutěžní).

V našem případě se na turnaj přihlásily děti samy – nikdo jim to „nenařizoval“ ani je „nenominoval“. Šlo jen a jen o jejich rozhodnutí, zda se sportovních závodů zúčastní a zda dobrovolně chtějí školu reprezentovat. Pan učitel Gajdošík pak už jen vše zkoordinoval a zařídil. Toto vlastní rozhodnutí využily prakticky všechny děti z 8. třídy a přidalo se k nim ještě 6 sedmáků – celkem tedy 31 sportovců.

Děkuji zúčastněným dětem za skvělé sportovní výkony a příkladnou reprezentaci školy a už teď držím palce v semifinálovém klání.

Mgr. David Gajdošík

Pět týmů ze ZŠ Netvořice reprezentovalo školu na sportovním turnaji v laser game